Usein kysytyt kysymykset

Allergiaskanneri on Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoiden luoma kouluprojekti. Allergiaskanneri-sovellus on suunniteltu nopeuttamaan ja helpottamaan kaupassa käyntiä ruoka-aineallergikon näkökulmasta. Allergiaskanneri tunnistaa käyttäjän asettamat ruoka-aineallergiat kaupassa myytävistä tuotteista ja varoittaa, mikäli niitä löytyy.

Sovelluksen käyttäjä voi syöttää omat, perheenjäsenensä tai vaikka ystävänsä ruoka-aineallergiat sovellukseen. Kun ruoka-aineallergiat on asetettu, voi käyttäjä mennä kauppaan skannaamaan ruokatuotteiden viivakoodeja Allergiaskannerilla, joka ilmoittaa käyttäjälle, voiko hän käyttää tuotetta.

Sovellus hakee ruokatuotteiden tiedot S-ryhmän Foodie -palvelusta.

Allergiaskanneri -sovelluksesta on tällä hetkellä julkaistu kehitysversio, joka on ladattavissa PWA -sovelluksena verkkosivuiltamme. PWA-sovellus mahdollistaa sovelluksen käytön myös suoraan selaimesta. Sovelluksen voi ladata puhelimeen puhelimen selaimen asetuksista painamalla ”kolmea pistettä” selaimesi ylälaidasta ja valitsemalla ”Asenna Allergiaskanneri”, tai vaihtoehtoisesti painamalla ”Lisää aloitusnäytölle” painiketta ilmoituksesta, jonka pitäisi tulla näkyviin kun menet sovelluksen verkkosivulle.

Sovellus toimii parhaiten Google Chromen kautta ladatuilla sovelluksilla.

Tällä hetkellä Allergiaskanneri -sovellus toimii Android- ja Ios- laitteilla.

Tällä hetkellä sovellusta ei voi ladata Google Playsta tai App Storesta. Tällä hetkellä työstämme sovellusta android -sovellukseksi ja se on tulossa tulevaisuudessa Google Play -kauppaan.

Jos huomaat jonkun allergeenin puuttuvan sovelluksesta, voit jättää meille siitä palautteen täällä tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen askanneri@gmail.com. Otamme näitä mielellämme vastaan ja lisäämme niitä mahdollisuuksien mukaan seuraavissa päivityksissä.

Sovelluksen käyttäminen edellyttää käyttäjän hyväksynnän käyttöehdoista. Allergiaskanneri ei ota vastuuta virheellisistä tuotetiedoista ja käyttäjä käyttää sovellusta omalla vastuulla. 

Keräämme Google Analyticsin avulla anonyymia analytiikkaa sovelluksemme käyttäjistä. Keräämme tietoa sovelluksen kehitystä varten ja voidaksemme kohdentaa markkinoinnin sopiville kanaville. Lisätietoa löydät tietosuojaselosteesta.

Käyttöohjeet

Sovellus

Allergiaskannerilla voit asettaa sinun omat, perheenjäsenesi tai vaikkapa ystäväsi ruoka-aineallergiat sovellukseen. Näytämme tämän lyhyen käyttöoppaan avulla kuinka Allergiaskanneri toimii!

Vasemmalta ylhäältä painamalla kolmea viivaa tai swaippaamalla näytön vasemmasta laidasta oikealle, aukeaa navigaatiopalkki.

Navigaatiopalkista löydät reitit suoraan Skanneriin, Allergiavalikkoon, Ruokavalioihin ja Asetuksiin.

Navigaatio
Allergiavalikko

Allergiavalikosta löydät allergiat, jotka on kategorisoitu seuraaviin:

Vilja, Siemenet, Hedelmät, Sitrushedelmät, Marjat, Pähkinät, Vihannekset, Mausteet, Kalat, Lihatietuotteet ja Muut.

Klikkaamalla jotain nimikettä, aukeaa näkyville kyseisen nimikkeen alla olevat allergeenit, josta voit asettaa ne päälle.

 

Vaihtoehtoisesti voit myös etsiä allergiasi käyttämällä hakupalkkia, joka sijaitsee allergiavalikon yläosassa.

Voit kirjoittaa siihen allergian ja mikäli allergiasi löytyy, voit valita sen ja pääset sitä kautta asettamaan kyseisen allergian päälle.

Kun olet valinnut allergioita, näet valitut allergiat ja voit ottaa ne pois käytöstä helposti allergianäkymän yläosasta Valitut allergiat otsikon alta.

hakupalkki

Skannerinäkymästä voi lukea kaupassa viivakoodin suoraan kameralla. Mikäli jostain syystä kamera ei suostu viivakoodia, syynä voi olla liian hämärä ympäristö. Voit yrittää käyttää puhelimen salamaa painamalla Salama-kuvaketta oikeasta yläkulmasta!

Vaihtoehtoisesti voit syöttää viivakoodin käsin käyttämällä hakukenttää skannerinäkymän alaosassa!

Skanneri
hakukenttä

Puhelimen enter-painiketta painamalla pääset hakemaan tuotetta syöttämälläsi viivakoodilla.

hylättytulos

Jos hakutulos näyttää tältä, syynä voi olla se, että kamera on lukenut viivakoodin virheellisesti tai käyttäjä on syöttänyt viivakoodin käsin virheellisesti. Voit yrittää skannausta uudelleen tai syöttämällä numerot uudelleen painamalla sinistä nuolta vasemmasta yläkulmasta.

Onnistunut hakutulos näyttää tältä. 

Sovellus ilmoittaa, voiko käyttäjä käyttää skannaamaansa tuotetta. 

Esimerkkikuvassa sovellus ilmoittaa tuotteen olevan turvallinen käyttää. 

hakutulos

Toisessa esimerkkikuvassa sovellus varoittaa tuotteen olevan epäsopiva käyttäjälle.

Esimerkkikäyttäjä on valinnut allergeenikseen porkkanan.

Painamalla Ainesosaluettelo, käyttäjä voit tarkastaa mitä tuote sisältää.

 

varoitus
Ainesosa

Ainesosaluettelosta käyttäjä näkee mitä tuote sisältää. Mikäli sovellus on tunnistanut jonkun allergeenin, on kyseinen allergeeni vahvennettu kuvan mukaisesti.

Ainesosaluettelosta on helppo myös tarkastaa, mitä muita aineosia tuote sisältää. Sinun ei tarvitse tihrustaa pientä tekstiä pakkauksen kyljestä!