Usein kysytyt kysymykset

Allergiaskanneri on Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoiden luoma kouluprojekti. Allergiaskanneri-sovellus on suunniteltu nopeuttamaan ja helpottamaan kaupassa käyntiä ruoka-aineallergikon näkökulmasta. Allergiaskanneri tunnistaa käyttäjän asettamat ruoka-aineallergiat kaupassa myytävistä tuotteista ja varoittaa, mikäli niitä löytyy.

Sovelluksen käyttäjä voi syöttää omat, perheenjäsenensä tai vaikka ystävänsä ruoka-aineallergiat sovellukseen. Kun ruoka-aineallergiat on asetettu, voi käyttäjä mennä kauppaan skannaamaan ruokatuotteiden viivakoodeja Allergiaskannerilla, joka ilmoittaa käyttäjälle, voiko hän käyttää tuotetta.

Sovellus hakee ruokatuotteiden tiedot S-ryhmän Foodie -palvelusta.

Allergiaskanneri -sovelluksesta on tällä hetkellä julkaistu kehitysversio, joka on ladattavissa PWA -sovelluksena verkkosivuiltamme. PWA-sovellus mahdollistaa sovelluksen käytön myös suoraan selaimesta. Sovelluksen voi ladata puhelimeen puhelimen selaimen asetuksista painamalla ”kolmea pistettä” selaimesi ylälaidasta ja valitsemalla ”Asenna Allergiaskanneri”, tai vaihtoehtoisesti painamalla ”Lisää aloitusnäytölle” painiketta ilmoituksesta, jonka pitäisi tulla näkyviin kun menet sovelluksen verkkosivulle.

Sovellus toimii parhaiten Google Chromen kautta ladatuilla sovelluksilla.

Tällä hetkellä Allergiaskanneri -sovellus toimii Android- ja Ios- laitteilla.

Tällä hetkellä sovellusta ei voi ladata Google Playsta tai App Storesta. Tällä hetkellä työstämme sovellusta android -sovellukseksi ja se on tulossa tulevaisuudessa Google Play -kauppaan.

Jos huomaat jonkun allergeenin puuttuvan sovelluksesta, voit jättää meille siitä palautteen täällä tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen askanneri@gmail.com. Otamme näitä mielellämme vastaan ja lisäämme niitä mahdollisuuksien mukaan seuraavissa päivityksissä.

Sovelluksen käyttäminen edellyttää käyttäjän hyväksynnän käyttöehdoista. Allergiaskanneri ei ota vastuuta virheellisistä tuotetiedoista ja käyttäjä käyttää sovellusta omalla vastuulla. 

Keräämme Google Analyticsin avulla anonyymia analytiikkaa sovelluksemme käyttäjistä. Keräämme tietoa sovelluksen kehitystä varten ja voidaksemme kohdentaa markkinoinnin sopiville kanaville. Lisätietoa löydät tietosuojaselosteesta.